Огромното плаващо сметище край Своге все още не е почистено –

...
Огромното плаващо сметище край Своге все още не е почистено –
Коментари Харесай

Сметопочистващата фирма на легендата в овчарския скок Атанас Търев бе спипана в гигантски нарушения

Огромното плаващо бунище край Своге към момента не е почистено – край Водноелектрическа централа " Своге “ към момента плуват хладилници, тв приемници, детски играчки, туби и бидони, гуми и седалки от коли.

Това, за жалост, не е изключение. Репортер на телевизия bTV потегли по следите на нерегламентираните сметища в страната.

Открито бе противозаконното бунище и сред Велинград и село Драгиново. Върху място, което и до през днешния ден е дом на риби и птици. Река Чепинска също е високо нечиста, както и река Искър.

На място не престават водачи с камиони да разтоварват отпадъци, макар съществуването на регламентирани сметища. 

" КМД " - компания за събиране и превозване на боклуци е компанията, на която община Велинград заплаща за сметосъбиране. Същата частна компания се занимава със сметоизвозване и в Пловдив. Компанията е благосъстоятелност на европейския първенец в овчарския скок - пловдивския мастит предприемач Атанас Търев. Наскоро синът на Търев пък бе хванат да чества шумно рождения си ден в заведение, газайки противоепидемичните ограничения, въпреки че е общински консултант и би трябвало да е за образец.

Парадоксално, само че КМД е измежду нарушителите, изхвърлящи тонове боклуци на нерегламентираното бунище. След като кметът на Велинград се срещна с видеоматериал по отношение на нарушаване, той даде обещание да извърши инспекция, и при открито нарушаване - да последват санкции.

Оказа се, че по няколко пъти дневно тази компания продължава да изхвърля отпадъци на нерегламентираното бунище. Подаден бе и сигнал до Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пазарджик.

Последваха наказания за компанията, нарушаваща закона, само че и за градоначалникът на Велинград.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР